Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ

ΥΛΙΚΑ
6 Αβγά
6 Κουταλιές ζάχαρη
6 Κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένη
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
3 Κουταλάκια γλυκού κακάο κοσκινισμένο
6 Κουταλιές καρυδόψιχα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Ξυλαράκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αβγά και τη ζάχαρη. 
  • Σε δύο μπολ χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ενώνουμε με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
  • Σε αυτό το μείγμα ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα με απαλές κυκλικές κινήσεις από τα τοιχώματα προς το κέντρο.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρα για 40 λεπτά. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε το σιρόπι.
  • Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά. Χαράζουμε το γλυκό σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
  • Συνοδεύουμε με σαντιγί ή παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: