Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1,2 Κιλά μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1,2 Κιλά κυδώνια καθαρισμένα κομμένα στα 6
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 Φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το καρότο, το πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε νερό, το κρασί και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Ρίχνουμε τα κυδώνια στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο, για μισή ώρα ακόμη ή και λίγο παραπάνω να μαλακώσει το κρέας. Πασπαλίζουμε με το σέλινο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: