Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκρόδου
1 Πράσο χοντροκομμένο
1 Πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 Κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
250γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
2 Ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 Φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τέλος, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. 
  • Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα να καβουρντιστεί το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει η μπεσαμέλ να πήζει. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.
  • Αδειάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, να κάνει ωραία κρούστα.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
12 Ντομάτες
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
600γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά
2 Φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε το επάνω μέρος τους και τις καθαρίζουμε προσεκτικά μ ένα κουτάλι. Βάζουμε τη σάρκα τους μέσα σε μια λεκάνη και την κρατάμε στην άκρη για τη γέμιση.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σ ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και προσθέτουμε τον κιμά. Καβουρντίζουμε για λίγα λεπτά. Μετράμε 2 φλιτζάνια από το εσωτερικό από τις ντομάτες που έχουμε κρατήσει στην άκρη, χοντροκόβουμε τη σάρκα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε το περισσότερο από το τριμμένο κασέρι και το μαϊντανό.
  • Ρίχνουμε από ελάχιστη ζάχαρη μέσα σε κάθε ντομάτα, μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες. Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη σάρκα από τις ντομάτες και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά. Μοιράζουμε στις ντομάτες τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κολοκυθάκια
5 Αβγά
Λίγο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Γκούντα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε ένα βαθύ βάζουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν ενώ τα γυρνάμε σταδιακά. Εν τω μεταξύ χτυπάμε και τα αβγά με λίγο γάλα να είναι έτοιμα και τ αλατοπιπερώνουμε. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε, αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι και τα ξαναρίχνουμε μέσα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι και ρίχνουμε τ αβγά.
  • Τα αφήνουμε να ψηθούν από τη μία μεριά τα γυρνάμε με προσοχή και από την άλλη . Το πατάμε ελαφρά με μια κουτάλα για να ψηθεί καλά και από μέσα το αβγό και το ξαναγυρνάμε άλλη μια φορά. Τώρα μπορούμε να ρίξουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
  • Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
9 Πατάτες
150γρ. Μαργαρίνη
3 Ποτήρια φρέσκο γάλα
350γρ Γκούντα (ή άλλο τυρί που λιώνει) τριμμένη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο για 20 λεπτά. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος στη σειρά ακουμπώντας τη μία πάνω στην άλλη. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στις πατάτες. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, βάζουμε μέσα το πολτό σκόρδου και το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, αλατίζουμε, ρίχνουμε και το μαϊντανό. 
  • Σκεπάζουμε τις πατάτες με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΚΕΙΚ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 Αβγά
1 Βανίλια
2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και όταν αφρατέψει ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ. 
  • Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. 

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

ΥΛΙΚΑ
1200γρ. Μοσχάρι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας λάδι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
4 Μελιτζάνες
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια φρέσκο γάλα
200γρ. Τυρί τριμμένο
80γρ. Φέτα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη φρέσκια ντομάτα και δύο ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 2 ώρες. 
  • Ετοιμάζουμε το πουρέ μελιτζάνας. Τρυπάμε με πιρούνι τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαυρίσουν. Τις αφήνουμε λίγα λεπτά σε σουρωτήρι. και κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε. Σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά, κατόπιν ρίχνουμε το γάλα.
  • Δένουμε τη σάλτσα και συνεχίζουμε προσθέτοντας τις μελιτζάνες πολτοποιημένες και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι ν αποκτήσουμε ένα πουρέ λείο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Σερβίρουμε το πουρέ με το κοκκινιστό κρέας.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κομμένα σε φέτες
1 Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 Ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ματσάκι ρόκα
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
3 Κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σ ένα τηγάνι και βάζουμε το πολτό σκόρδου και τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε στο τηγάνι και την ντομάτα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το μείγμα σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε τη ρόκα και το μαϊντανό και σερβίρουμε περιχύνοντας με το μπαλσάμικο.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
5-6 Φουντίτσες μπρόκολο
1 Καρότο σε φέτες
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
6 Αβγά
15 Γαρίδες καθαρισμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το μπρόκολο σε καυτό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσει.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το μπρόκολο, το καρότο και τις γαρίδες να μαλακώσουν και ν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Χτυπάμε σ ένα μπολ τα αβγά με το βασιλικό αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τα αβγά στο σκεύος και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε μέχρι να σφίξει το μείγμα και βάζουμε το σκεύος για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
  • Εάν θέλουμε πριν το βάλουμε στο φούρνο μπορούμε να ρίξουμε κάποιο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ταλιατέλες
150γρ. Αρακάς
150γρ. Σπανάκι χοντροκομμένο
1 Κουταλιά πολτό σκόρδου
1 Κύβο ζωμό λαχανικών
1 Φλιτζάνι νερό
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το πολτό του σκόρδου, το σπανάκι και τον αρακά.
  • Προσθέτουμε τον κύβο και το νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε διακοσμώντας το πιάτο με φυλλαράκια μαϊντανού.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΥΛΙΚΑ
300γρ. Ρύζι αρμπόριο
5000γρ Σπαράγγια
400γρ. Αρακά
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
3 Φλιτζάνια ζωμό κότας
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τον αρακά για 15 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε. Από τα σπαράγγια κρατάμε μόνο τις κορυφές και το τρυφερό μέρος του κορμού.
  • Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και το πολτό του σκόρδου σε ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ύστερα από 10 λεπτά περίπου προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον αρακά και τον άνηθο. Αφήνουμε 5 λεπτά με κλειστή τη φωτιά προσθέτουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΑΒΓΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Πράσα
2 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι κόκκινο
Λίγο νερό
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για να μαραθούν, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τ αφήνουμε για 15 λεπτά. Μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό ακόμη ζεστό και τ αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
  • Βάζουμε τα αβγά "μάτια" στο φαγητό, ρίχνουμε το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και πάλι και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να γίνουν και τ αβγά.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κόκορα κομμένο σε μερίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 Ντομάτες τριμμένες 
2 Κουταλιές σούπας πελτέ
Λίγους κόκκους μπαχάρι
1 Φύλλο δάφνης
1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
250γρ. Χυλοπίτες
1 Ποτήρι νερού λευκό κρασί
Τριμμένο τυρί 
Αλάτι 
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε τον κόκορα. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε από τη κατσαρόλα. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το πολτό του σκόρδου. Τα σοτάρουμε και ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη τριμμένη ντομάτα, το πελτέ διαλυμένο σε νερό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε βγάζουμε το κόκορα από τη κατσαρόλα και βάζουμε τις χυλοπίτες ενώ έχουμε κλείσει το μάτι. Τις αφήνουμε 2 λεπτά μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε και κάποιο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Αβγά
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
200γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
150γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Λίγα φύλλα ρόκας
Θυμάρι
4 Κουταλιές σούπας νερό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό μέχρι ν ασπρίσει το μείγμα. Χτυπάμε τ ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σερβίρουμε στο πιάτο και τη γεμίζουμε με τα λαχανικά. 
  • Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΟΥΦΛΕ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό κουνουπίδι
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
200γρ. Τυρί κρέμα
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 1/2 Λίτρο γάλα
6 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
3 Αβγά
100γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Τ αφήνουμε σε λεκάνη με 2 κουταλιές σούπας ξίδι για 10 λεπτά. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το κρον φλάουρ, και το αλάτι, και ανακατεύουμε συχνά με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε και μετά βάζουμε το γιαούρτι. Τέλος χτυπάμε τ ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στη κρέμα και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε δύο κουταλιές από τη κρέμα και στρώνουμε το κουνουπίδι. Μοιράζουμε το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κουνουπίδι καθαρισμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
1 Μπουκάλι μπίρα
1 Κουταλιά σούπας πάπρικα καυτερή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ετοιμάζουμε το χυλό: Σ ένα μπολ ρίχνουμε τη μπίρα, την πάπρικα αλάτι και αλεύρι τόσο ώστε να φτιάξουμε ένα κουρκούτι.
  • Βουτάμε κάθε μπουκετάκι στο χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι  για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά. 
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μία δροσερή σος γιαουρτιού.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΚΑΓΙΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ
5 Αβγά
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 Κουταλιές σούπας γάλα
1 Κρεμμύδι σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε την πιπεριά να σοταριστεί και να μαλακώσει. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να σωθούν τα υγρά. 
  • Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολ. Τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, να γίνουν ένα με τη σάλτσα ντομάτας. Μόλις πήξουν ελαφρά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά για να μη στεγνώσει το φαγητό. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 Πρέζα σόδα μαγειρική
Αλάτι
600ml. Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και το βασιλικό και αλάτι, τα αφήνουμε να βράσουν. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Και τη λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ, ώστε να έχουμε μια λεία, βελουτέ σούπα. 
  • Λιώνουμε καλά τη σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε στη σούπα. Το αφήνουμε να πάρει βράσει και κατόπιν σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με πιπέρι και φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΨΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Μεγάλα καλαμάρια
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κόκκαλο, τα εντόσθια και το δόντι από τα πλοκάμια και, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια τους σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα καλαμάρια στο ψυγείο να μαριναριστούν για μία ώρα.
  • Βάζουμε το σχαροτήγανο να κάψει καλά και ακουμπάμε μέσα τα καλαμάρια. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, γυρνώντας τα συχνά, να κάνουμε κρούστα και να μαλακώσουν. Περίπου στα 8 λεπτά θα μας πάρει.
  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι τις ντομάτες και την πιπεριά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το πολτό σκόρδου, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα καλαμάρια 2 λεπτά πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μανιτάρια λευκά
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Θυμάρι
Δεδρολίβανο
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Διαλέγουμε μικρά μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με βρεγμένο πανί και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα βαλσάμικο, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το πολτό σκόρδου και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Περνάμε τα μανιτάρια σε σουβλάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα για 20 λεπτά περίπου, να ξεροψηθούν τα μανιτάρια γύρω γύρω. 
  • Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
  • Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site newsnow.gr

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά πατάτες
1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
Πιπέρι
6 Φέτες μπέικον
6 Φέτες τυρί ένταμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε στα τέσσερα (για να βράσουν πιο γρήγορα) και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τις πατάτες τις οποίες έχουμε στραγγίσει καλά το γάλα και τη μαργαρίνη και λίγο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στρώνουμε το μισό πουρέ σ ένα βουτυρωμένο πυρέξ, στρώνουμε τις φέτες του μπέικον και του ένταμ και από πάνω απλώνουμε τον υπόλοιπο πουρέ. Ψήνουμε στους 200 και στο γκριλ μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. 
  • Σημ: μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον και το ένταμ με υλικά της αρεσκείας μας.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
4 Πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 Κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 Καρότα σε φέτες
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη
1 Καυτερή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1/2 Ματσάκι σέλινο
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. 
  • Αφαιρούμε το κρέας από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε τα κοτσάνια από το σέλινο, τα χοντροκόβουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το κρέας στη κατσαρόλα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάζονται τα υλικά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα. 
  • Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φύλλα του σέλινου. 

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΥΛΙΚΑ
8 Φιλέτα από τσιπούρα ή λαβράκι
2 Κρεμμύδια σε φέτες
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
3 Ντομάτες σε φέτες
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού σ ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε τις φέτες τις ντομάτες και απλώνουμε το πολτό σκόρδου. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα φιλέτα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με θυμάρι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πράσο κομμένο σε μπαστουνάκια
2 Καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
2 Κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μπαστουνάκια
Ελαιόλαδο
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
Λίγο άνηθο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελάχιστο χυμό λεμονιού
4 Φιλέτα σολομού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σ ένα τηγάνι στρώνουμε τα λαχανικά τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. ΄
  • Ψήνουμε για λίγο τα φιλέτα του ψαριού στο γκριλ για να πάρουμε χρώμα 5 λεπτά από κάθε πλευρά είναι αρκετά. Τα στρώνουμε επάνω στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. 
  • Τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100ml. Σπορέλαιο
200γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
3 Κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι
600γρ. Αλεύρι μαλακό (ίσως και λίγο παραπάνω)
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Φακελάκι μπέικιν
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας
1 Φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Αβγό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και λίγο λίγο το ρίχνουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο τη χωρίζουμε σε περίπου 35 μπαλάκια.
  • Πιέζουμε ένα ένα μπαλάκι ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο. Πατάμε καλά την ένωση μ ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 Αβγά
4 Μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/2 Φλιτζάνια τσαγιού κονιάκ
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τ αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί διαμέτρου 28εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΛΑΧΑΝΑΣΟΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
2 Κονσέρβες τόνο σε νερό
3 Κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
3 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 Φλιτζάνι σποράκια από ρόδι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 Κουταλιά σούπας μαγιονέζα
3 Κουταλιές σούπας γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τον τόνο, το σέλερι, το ρόδι, το κρεμμύδι και το λάχανο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
1/2 Κιλό λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
1 Ξινόμηλο τριμμένο
1 Ρόδι
4 Κουταλιές σταφίδα μαύρη
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού κουκουνάρι καβουρδισμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Χυμό από μισό πορτοκάλι
1 Κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα δύο είδη λάχανου, το ξινόμηλο και τα σποράκια του ροδιού, τα κουκουνάρια, τη σταφίδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αφού έχουμε αλατίσει τη σαλάτα.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 Φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα καρότα
4 Αβγά
3/4 Φλιτζανιού τσαγιού σπορέλαιο
3/4 Φλιτζανιού τσαγιού σταφίδες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά μ ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα καρότα, το σπορέλαιο, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Αφού κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
4 Φλιτζάνια νερό
350γρ. Μπάμιες καθαρισμένες
Λίγο αλάτι
1 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Πιπέρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Φλιτζάνι ζωμό κότας
1/2 Φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Λίγο φρέσκο θυμάρι
1 Κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1/2 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελάχιστο ξίδι μπαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις μπάμιες με το νερό και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα για μία ώρα και στραγγίζουμε τις μπάμιες πολύ καλά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο. Το βάζουμε στη κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τις μπάμιες και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρασί, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το ξίδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΨΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
6 Ντομάτες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 Κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Τις κόβουμε οριζόντια στη μέση και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως αλείψει με λάδι με τη κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλατίζουμε.
  • Σ ένα μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το πολτό σκόρδου και το μαϊντανό και τα χτυπάμε μ ένα πιρούνι. Περιχύνουμε τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά.
  • Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. 

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κεσεδάκια γιαούρτι
2 Κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα
1 Κεσεδάκι φρέσκο γάλα
1 Κεσεδάκι γαλοτύρι
2 Κεσεδάκια καλαμποκάλευρο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και το γαλοτύρι και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τ ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα τη ζύμη.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το μοιράζουμε επάνω από την πίτα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. να ροδίσει καλά η επιφάνεια.