Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Φλιτζάνι κρασί κόκκινο
400γρ. Ντομάτα ψιλοκομμένη
Μία πρέζα κανέλα τριμμένη
4 Πατάτες κομμένες σε φέτες
1/4 Φλιτζανιού ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνι
200ml. Κρέμα γάλακτος
100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και κατόπιν ρίχνουμε τον κιμά και τον καβουρντίζουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, και την κανέλα. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε τον κιμά να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε μπόλικο λάδι σ ένα τηγάνι και τις τηγανίζουμε λίγες λίγες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ και στρώνουμε τον 1/3 περίπου του κιμά. Από πάνω βάζουμε ένα στρώμα πατάτες, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάλι κιμά, να τις καλύψει. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο κιμάς και οι πατάτες. Ραντίζουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: